Hvorfor bør du bestille tannrens til din hund eller katt?

I følge flere studier har 75 % av alle hunder og katter over 2 år en form for problemer med tennene. Det regnes med at nærmest alle hunder og katter over 5 år har tannproblemer. Mange hunder går med kroniske smerter uten at eierne er klar over det. Den vanligste årsaken er mye tannstein med påfølgende betennelser eller knekte tenner etter hardhendt lek.

Bestill time for tannrens her

Lider i det stille

I motsetning til oss mennesker kan ikke kjæledyrene våre si ifra når noe gjør vondt. Derfor er det viktig at vi er oppmerksomme på mulige symptomer. Har hunden din dårlig appetitt? Da kan tannsykdommer være en mulig årsak.

Utvikler seg over tid

Tannproblemer starter som regel med plakk, som etter hvert utvikler seg til tannstein. Tannstein kan igjen utløse betennelser og infeksjoner i tannkjøttet. Både hunder og katter kan som oss mennesker pådra seg både emaljeskader og tannfrakturer. Skadde og løse tenner er både smertefullt og kan medføre infeksjoner. Dersom bakteriene fra munnen går fra tannkjøttlommene over i blodomløpet, kan situasjonen bli kritisk for dyret.

Dette påvirker tannhelsen

Faktorer som fôring, genetikk og alder spiller en stor rolle i utviklingen av tannsykdommer. Tannstilling kan medføre lommer og uheldige anatomiske forhold som gir mer plakk og tannstein. Unormalt bitt og sammensetning av spytt er andre faktorer som kan gi tannproblemer.

Symptomer på at noe er galt med tenner og munnhelse kan være:

  • dårlig ånde
  • sikling
  • endring i atferd og spisemønster
  • rødme og blødninger i tannkjøttet
  • knekte tenner

Dyrenes Venn tilbyr alltid gratis tannsjekk.

Unnskyldende hund med triste øyne

Tannpuss er en viktig del av det daglige stellet av din hund

Tannpuss er en viktig del av det daglige stellet av din hund, akkurat som hos oss mennesker dannes det daglig plakk og belegg på tennene. Dersom dette belegget får lov til å bli liggende på tennene vil det over tid mineralisere seg og bli til tannstein. Tannstein inneholder mye bakterier og dette kan skape problemer for hunden dersom det ikke blir fjernet ved en tannrens utført hos dyrlegen.

Hos syke hunder og katter med mye tannstein og tannsykdommer har man funnet bakterier fra munnhulen i nyrer, hjertesekk og ledd. Dette er bakterier som spres fra munnen gjennom blodbanen. Vi anbefaler derfor at det blir utført en årlig tannsjekk hos dyrlegen for å kartlegge om det er behov for en tannrens. Vi anbefaler også daglig tannpuss slik at hunden din har en frisk ånde og en sunn munn. Ved tannrens hos dyrlegen vil vi kunne oppdage knekte tenner, tannsykdommer i et tidlig stadium og kan stoppe eller forsinke utviklingen av sykdommen.

En knekt tann med åpning inn til nerven vil være like vond for din hund eller katt som for deg selv. Derfor oppfordrer vi til tannpuss, tyggeben, eventuelt spesialfôr og jevnlig sjekk hos dyrlegen for å holde en sunn og frisk munn hos din hund og katt. Derfor tilbyr Dyrenes Venn alltid gratis tannsjekk.

Vi vil ikke at dyreeiere skal droppe å ta dyret til veterinæren grunnet høye veterinærpriser, derfor dropper vi prisene uten at det går utover kvalitet og kompetanse. Hos oss får du tannrens til 1495,-.

Klikk her for å bestille time til tannrens