Reise med hund utenfor Norge

Når du skal reise med hunden din over landegrensene er det flere ting som må være i orden før utreise. Det skjer stadig vekk forandringer i regelverket som omhandler reising med dyr og innførsel av dyr, og det er derfor dyreeier sitt ansvar å ha dokumenter og vaksiner i orden. Oppdatert regelverk er alltid tilgjengelig på Matttilsynets nettsider.

Om hunden ikke oppfyller krav ved grensepassering kan de settes i karantene på dyreeier sin regning. Om man reiser med mer enn 5 dyr gjelder regler for kommersiell import.

Vaksiner

Hunder skal ha gyldig rabies-vaksine når de reiser utenlands, med unntak av Sverige.

Rabiesvaksinen er gyldig etter 21 dager.

Vaksinen attesteres av veterinær og må være gyldig i passet, sjekk gyldighetsdato ved siste vaksinering om du er usikker.

Om hunden din vaksineres for første gang skal vaksinen settes minimum 21 dager før utreise for at den skal være gyldig.

Hunden bør også ha gyldig årlig vaksine for å være best mulig rustet for utenlandsreise.

Ved reise til enkelte land er det også anbefalt å vaksinere mot leptospirose, en bakterie som kan gi kroniske nyreskader hos både hund og menneske.  Sjekk matttilsynets nettsider for oppdatert informasjon!

Behandling mot Revens Dvergbendelorm

Ved innreise til Norge skal hunden din ha gyldig behandling mot Revens Dvergbendelorm, den såkalte «svenskepillen». Behandlingen skal være innført i passet. Om hunden ikke oppfyller dette kravet kan den bli satt i karantene. Behandlingen kan gjennomføres i Norge ved at hunden får en pille hver 28. dag. Dette er gunstig om man reiser ofte. Eventuelt kan behandlingen gjennomføres i opprinnelseslandet i tidsrommet 120-24 timer før hjemreise til Norge. Ved hjemreise fra Svalbard skal også hunden ha gyldig behandling i passet.

Informasjon på Mattilsynet nettsider

Her finner du informasjon fra Mattilsynet ang reise med kjæledyret ditt. 

Informasjon om hund i varmen

Les vår artikkel om hund i varmen