Og hvor ofte må det gjøres? 🤔

En vaksine sørger for at dyret er beskyttet mot smittsomme virusinfeksjoner som i dag ikke kan behandles effektivt. Noen av disse sykdommene er meget farlige og kan til og med være livstruende.

Vaksinasjon innebærer at dyret tilføres en svekket variant av en mikroorganisme. Dermed stimuleres dyrets immunsystem til å produsere antistoffer mot viruset – noe som sikrer dyret mot utvikling av sykdom.

Dersom det er høy smitterisiko og moren ikke er vaksinert kan det være lurt å gi første vaksine når valpene er 6-8 uker. Mange oppdrettere velger å vaksinere valpene før de er fylt 8 uker. Det er uansett viktig for varig immunitet at valpene vaksineres ved 12 ukers alder og deretter revaksineres ved 16 ukers alder. Hunder vaksineres mot valpesyke, smittsom leverbetennelse, parvovirus og kennelhoste.

Kattunger vaksineres ved 12 og 16 ukers alder. De må ha to vaksiner med 3-4 ukers mellomrom for å stimulere immunsystemet. Kattunger vaksineres mot kattepest, katteinfluensa, katteleukemi og klamydia.

Etter grunnvaksinering som valp/kattunge, må dyret revaksineres én gang årlig. Dette er en fin anledning til å få en full helsesjekk på dyret 🐕🐈

Hos oss får du alle vaksiner til 490,- (pr 1. april 2019)

Bestill time på tlf. 22 12 00 00 eller via bestillingssskjema her på våre hjemmesider: https://dyrenesvenn.no/bestill-time/