Om vaksinering av kjæledyr

Akkurat som oss blir hunder og katter utsatt for mange farlige sykdommer gjennom livet.

Vaksiner inneholder spesielt tilpassede virus og andre smittestoffer som trener opp kjæledyrets immunsystem til å bekjempe sykdommer som de ikke har påtruffet før.

Når hunden eller katten er vaksinert, produserer immunsystemet spesialstoffer kalt antistoffer. Antistoffene motarbeider virus eller bakterier som forårsaker sykdom. Det er viktig å merke seg at vaksiner forebygger. De kurerer ikke.

Det hjelper ikke å vaksinere et sykt dyr. Det frarådes faktisk å gjøre det. Et friskt kjæledyr med et friskt immunsystem er nødvendig for å bygge disse beskyttende antistoffene som reaksjon på en vaksine.

De første 6 månedene skal hunden ha vaksine ved 8 uker, 12 uker og 16 uker.

Vaksinasjon av hund

Dersom det er høy smitterisiko og moren ikke er vaksinert kan det være lurt å gi første vaksine når valpene er 6-8 uker. Mange oppdrettere velger å vaksinere valpene før de er fylt 8 uker. Det er uansett viktig for varig immunitet at valpene vaksineres ved ca 12 ukers alder.

Hunder vaksineres mot valpesyke, smittsom leverbetennelse, parvovirus og kennelhoste. En del velger også å vaksinere mot rabies om de skal reise utenlands.

Klikk her for å lese mer om vaksinasjon av hund.

Vaksinasjon av katt

Kattunger vaksineres ved 12 og 16 ukers alder. De må ha 2 vaksiner med 3-4 ukers mellomrom for å stimulere immunsystemet (grunnimmunisering).
Kattunger vaksineres mot kattepest, katteinfluensa, katteleukemi og chlamydia.

Etter grunnvaksineringen som valp/kattunge, må dyret revaksineres 1 gang årlig. Dette er også en fin anledning til å få en full helsesjekk på dyret.

Bestilling vaksinering via bestillingsskjema, eller ved å ringe 22 12 00 00.