Hva er urinveisinfeksjon hos hunder og katter, og hva kan du som eier gjøre? Veterinæren informerer!

Symptomer på en urinveisinfeksjon hos hunder og katter er at de tisser ofte. For dyret er det smertefullt å tisse, og det vil som regel kun komme små mengder urin – noen ganger med blod. Dyret kan ha nedsatt almenntilstand med feber. I tillegg kan dyret ofte spise mindre enn vanlig, og vise symptomer på smerte i mageregionen.

Behandlingsløp

Når veterinæren skal stille diagnosen «urinveisinfeksjon» undersøker veterinæren dyret, og analyserer en urinprøve. Det kan

også være nødvendig å sende uringen til dyrkning for å se hvilken type bakterie det dreier seg om, og hvilke antibiotika som vil fungere best på ditt dyr.

Ved en ukomplisert urinveisinfeksjon vil hunden få behandling, og blir som regel helt frisk etter 1-3 uker. Det er viktig å ta ny urinprøve før antibiotikakuren avsluttes for å være sikker på at infeksjonen blusser opp igjen. Dyret vil ofte vise bedring innen kun et par dager, men det kan være bakterier igjen som oppdages ved ny urinprøve.

Prognose

Prognosen ved en enkel urinveisinfeksjon er god, men en infeksjon kan også skyldes underliggende årsaker. Dersom det finnes underliggende årsaker må disse også behandles. Noen ganger kan dyr som viser symptomer på en urinveisinfeksjon ha andre sykdommer som det er viktig å sjekke opp, ta derfor alltid kontakt med veterinær.

Bestill time hos oss her dersom du mistenker at ditt dyr har urinveisinfeksjon