75 % av alle hunder og katter over 2 år har et eller annet problem med tennene og man regner med at nærmest alle hunder og katter over 5 år har ett tannproblem. Mange hunder går med kroniske smerter uten at eierne er klar over dette. Den vanligste årsaken er mye tannstein med påfølgende betennelser eller knekte tenner etter hardhendt lek eller biting.

Symptomer på at noe er galt med tenner og munnhelse kan være:

– dårlig ånde

– sikling

– endring i atferd og spisemønster

– rødme og blødninger i tannkjøttet

– knekte tenner

En del tannsykdommer forebygges i hverdagen av eiere selv, med daglig tannpuss, endring fra boksemat til tørrfôr, gjerne spesial tannfôr og bruk av spesielle tyggeben.

Tannpuss er en viktig del av det daglige stellet av din hund, akkurat som hos oss mennesker dannes det daglig plakk og belegg på tennene. Dersom dette belegget får lov til å bli liggende på tennene vil det over tid mineralisere seg og bli til tannstein. Tannstein inneholder mye bakterier og dette kan skape problemer for hunden dersom det ikke blir fjernet ved en tannrens utført hos dyrlegen.

Hos syke hunder og katter med mye tannstein og tannsykdommer har man funnet bakterier fra munnhulen i nyrer, hjertesekk og ledd.  Dette er da bakterier som spres fra munnen gjennom blodbanen. Vi anbefaler derfor at det blir utført en årlig tannrens hos dyrlegen etterfulgt av daglig tannpuss slik at hunden din har en frisk ånde og en sunn munn. Enkelte små raser har behov for oftere tannrens en andre raser. Ved tannrens hos dyrlegen vil vi kunne oppdage knekte tenner, tannsykdommer i et tidlig stadium og kan stoppe eller forsinke utviklingen av sykdommen.

Det er bevist at hunder og katter får akkurat de samme tannsykdommene som oss mennesker, og de har samme smertefølelse ved tannproblemer som oss.

En knekt tann med åpning inn til nerven vil være like vond for din hund eller katt som for deg selv. Så derfor oppfordre vi til tannpuss, tyggeben, eventuelt spesial fòr og jevnlig sjekk hos dyrlegen for å holde en sunn og frisk munn hos din hund og katt.

Mye tannsten og betennelse i tannkjøtt

Tannrens hos dyrlegen

Whimzwws tyggeben holder tennene rene!

Tannpuss fjerner daglig plakk og hindrer tannsten