Reise med katt utenfor Norge

Når du skal reise med katten din over landegrensene er det flere ting som må være i orden før utreise. Det skjer stadig vekk forandringer i regelverket som omhandler reising med dyr og innførsel av dyr, og det er derfor dyreeier sitt ansvar å ha dokumenter og vaksiner i orden. Oppdatert regelverk er alltid tilgjengelig på Mattilsynet sine nettsider.

Om katten ikke oppfyller krav ved grensepassering kan de settes i karantene på dyreeier sin regning. Om man reiser med mer enn 5 dyr gjelder regler for kommersiell import.

Vaksiner

Katter skal ha gyldig rabies-vaksine når de reiser utenlands, med unntak av Sverige.

Vaksinen må være gyldig i passet, sjekk gyldighetsdato ved siste vaksinering om du er usikker.

Om katten din vaksineres for første gang skal vaksinen settes minimum 21 dager før utreise for at den skal være gyldig.

Katten bør også ha gyldig årlig vaksine for å være best mulig rustet for utenlandsreise.

Mattilsynet sin guide for reising til spesifikke land

Dersom du skal reise utenlands med katten din, så anbefaler vi å ta en titt på Mattilsynet sin guide for utenlansareiser.

Katter skal ha gyldig ID-merking, pass og rabiesvaksine

Katter skal ha gyldig ID-merking, pass og rabiesvaksine(med unntak av sverige). Det er også gunstig med oppdatert årsvaksine, men ikke et krav. Det er derimot ikke samme krav om gyldig behandling mot Revens Dvergbendelorm. Vær alltid godt forberedt når du skal ha med katten din på reise. La de bli kjent med katteburet, og øv gjerne på biltur i forkant av lengre bilturer.

Om du skal la katten din være hjemme alene i sommer må du ta kontakt med en nabo/venn/familie som kan bidra med tilsyn av katten.

Informasjon på Mattilsynet sine nettsider

Her finner du informasjon fra Mattilsynet ang reise med kjæledyret ditt. 

Informasjon om katt i varmen

Les vår artikkel om katt i varmen