Før du skal avle på hunden din er det viktig å ta de testene som kreves av raseklubb og NKK. En av de viktige testene er HD og AD røntgen.
Det kan også være smart å ta HD og AD røntgen dersom du skal trene mye aktivt med hunden din. Da vil du få informasjon fra veterinæren dersom det er noe du må ta hensyn til i treningen.

Litt rask info:
HD: Hofteleddsdysplasi. Dysplasi vil si at lårhode og hofteskål ikke passer perfekt sammen, slik at det blir ”slark”, eller ustabilitet i leddet. Det kan skyldes for grunn hofteskål, feil på lårhodet eller andre årsaker. Denne ustabiliteten vil etter hvert gi små støtskader opp i hofteskåla som vil gi smerter, og over tid forkalkninger.

AD/AA: Albueleddsdysplasi/albueleddsartrose er en samlebetegnelse på flere feilutviklinger som kan skje i leddbrusken i albueleddet, de vil etter hvert gi smerter og forkalkninger (artrose).

For å ta røntgen må hunden bedøves med en lett sedasjon. Ved offisiell avlesning hos NKK er det også krav om at hunden er ID-merket. Bildene sendes inn til NKK, hvor man får en offisiell HD og AD status.
Hunden må være minst 1 år gammel før vi kan ta røntgenbildene.  Ved noen større raser krever NKK at hunden er minst 18 måneder gammel.

Hos oss i Dyrenes Venn har vi veldig god pris på HD eller HD og AD røntgen. Se vår prisliste for mer info. 
Bestill gjerne time via vårt bestillingsskjema.