Den gamle katten er en personlighet som ofte har bodd i familien i mange år og kjenner familiens rutiner. Du som katteier kjenner godt rutinene til din katt.

Har du lagt merke til at den kanskje ikke ligger og sover de samme stedene som tidligere, for eksempel oppe i vinduskarmen. Eller har du sett at den ikke så lett hoppe opp i sofaen lenger. Dette kan være et tegn på at katten din kan ha leddproblemer med smerter. Dette er bare en av grunnene til at det er viktig å få undersøkt katten regelmessig av veterinæren din. Visste du at 90% av katter over 12 år har problemer med leddene sine.

Videre vet man også at eldre katter gjerne får dårligere fungerende nyrer. Dette vil blant annet kunne føre til opphoping av fosfor i kroppen, som igjen kan skape helseproblemer for katten.

Disse utfordringene gjør at det er viktig å fôre katten etter dens behov. Et fôr til eldre katter bør inneholde næringsstoffer som bidrar til sunne og bevegelige ledd. Videre vil man i fôr til eldre katter begrense innholdet av fosfor, slik at man begrenser risikoen for opphoping av fosfor i kroppen.

Husk at våtfôr er en god måte å bidra til at den eldre katten får i seg nok væske, men også her er det viktig at våtfôret er tilpasset eldre katter slik katten får i ser riktig ernæring.

Vi i Dyrenes Venn er opptatt av god dyrehelse. Snakk med veterinæren eller dyrepleieren din om valg av riktig våtfôr og tørrfôr til den eldre katten din.

Vi i Dyrenes Venn anbefaler fôr fra Royal Canin.