Påsken nærmer seg og for mange betyr dette fri til å være mer med sin firbente venn, fjellet, skiturer og kanskje litt ekstra godt å spise. Dessverre ser vi mange situasjoner som lett kunne vært unngått med litt forberedelser. Så for at det skal bli en fin påske for alle, er det viktig at vi som dyreeiere tar noen forehåndsregler.

Tilpass turen til hunden:

Skitur er ofte det mange forbinder med den perfekte påsken, men om hunden din ikke er vant til å være med mye på ski er viktig å tilpasse turen etter hundens kondisjon og størrelse. Skare og salte veier gjør hundepotene raskt såre, så husk potesokker og en god potesalve når du kommer hjem fra tur. Husk å fylle på med lett energi og temperert væske underveis om turen er lang.

Pass på sola:

Det mange ikke tenker på er at også hunder kan bli snøblinde. Dette ser vi ved at øynene begynner å renne, kniper og blir røde. Hunden vil ofte søke til et mørkere sted om den har mulighet. Solbriller kan være en løsning dersom dere skal være ute i mange timer. Husk at dette gjerne krever tilvenning i god tid før dette aksepteres. Påskesolen er sterk og hunder med lite pels, eller lyse pigmentflekker kan raskt bli solbrente på områder som ører og snute.

Frostskader:

Ører, kjønnsorganer, hale og poter er spesielt utsatt for frostskader. Bruk gjerne et dekken og la hunden ligge på et teppe på kalde dager. Dette gjelder også katt. Husk at det nå er lovbestemt at man ikke kan reise fra katten uten tilsyn. Sørg for at noen ser til katten og slipper denne inn dersom du skal bort i ferien.

Unngå ski med stål-kanter:

Skal du ha med hunden på skitur er det viktig å være oppmerksom på ski med stålkanter. Disse kan lage store skader på hundens bein.

Vær forberedt på uhell:

Dersom uhellet skulle være ute er det godt å være forberedt. Et lite bandasjekitt kan være lurt å ha i sekken, slik at dere for eksempel kan legge en potebandasje frem til du kommer frem til veterinær.

Sjokolade:

Høytider er ofte forbundet med litt ekstra kos. Husk at hunder og katter ikke tåler sjokolade, druer, lammebein, løk og lignende.

Vi i Dyrenes venn håper du og dine får en fin og fredfull påske. Men skulle uhellet være ute, eller ha behov for mat og ekstra godbiter holder vi åpent på alle våre klinikker i påsken:

Lørdag 13. april: Åpent på Sinsen og Eiker
Søndag 14. april: Åpent på Sinsen
Mandag 15. april: Alle klinikkene er åpne
Tirsdag 16. april: Alle klinikkene er åpne
Onsdag 17. april: Alle klinikkene er åpne
Torsdag 18. april: Akuttvakt-telefon på Sinsen (820 92 222) og Lillestrøm (820 92 002)
Fredag 19. april: Akuttvakt-telefon på Sinsen (820 92 222) og Lillestrøm (820 92 002)
Lørdag 20 april: Åpent på Sinsen og Eiker
Søndag 21 april: Akuttvakt-telefon på Sinsen (820 92 222) og Lillestrøm (820 92 002)
Mandag 22 april: Akuttvakt-telefon på Sinsen (820 92 222) og Lillestrøm (820 92 002)

Skal du på ferie på et nytt sted kan det være lurt å finne ut på forhånd hvilke klinikker som har åpent i det området du befinner deg, så slipper du å tenke på det dersom noe først skulle skje.