Påsken nærmer seg og for mange betyr dette fri til å være mer med sin firbente venn, fjellet, skiturer og kanskje litt ekstra godt å spise. Dessverre ser vi mange situasjoner som lett kunne vært unngått med litt forberedelser. Så for at det skal bli en fin påske for alle, er det viktig at vi som dyreeiere tar noen forhåndsregler.

Tilpass turen til hunden:

Skitur er ofte det mange forbinder med den perfekte påsken, men om hunden din ikke er vant til å være med mye på ski er viktig å tilpasse turen etter hundens kondisjon og størrelse. Skare og salte veier gjør hundepotene raskt såre, så husk potesokker og en god potesalve når du kommer hjem fra tur. Husk å fylle på med lett energi og temperert væske underveis om turen er lang.

Pass på sola:

Det mange ikke tenker på er at også hunder kan bli snøblinde. Dette ser vi ved at øynene begynner å renne, kniper og blir røde. Hunden vil ofte søke til et mørkere sted om den har mulighet. Solbriller kan være en løsning dersom dere skal være ute i mange timer. Husk at dette gjerne krever tilvenning i god tid før dette aksepteres. Påskesolen er sterk og hunder med lite pels eller lyse pigmentflekker, kan raskt bli solbrente på områder som ører og snute.

Frostskader:

Ører, kjønnsorganer, hale og poter er spesielt utsatt for frostskader. Bruk gjerne et dekken og la hunden ligge på et teppe på kalde dager. Dette gjelder også katt. Husk at det nå er lovbestemt at man ikke kan reise fra katten uten tilsyn. Sørg for at noen ser til katten og slipper denne inn dersom du skal bort i ferien.

Unngå ski med stål-kanter:

Skal du ha med hunden på skitur er det viktig å være oppmerksom på ski med stålkanter. Disse kan lage store skader på hundens bein.

Vær forberedt på uhell:

Dersom uhellet skulle være ute er det godt å være forberedt. Et lite bandasjekit kan være lurt å ha i sekken, slik at dere for eksempel kan bruke potebandasje frem til dere ankommer veterinæren.

Sjokolade:

Høytider er ofte forbundet med litt ekstra kos. Husk at hunder og katter ikke tåler sjokolade, druer, lammebein, løk og lignende.

Åpningstider i påsken:

Vi i Dyrenes venn håper du og dine får en fin og fredfull påske. Skulle uhellet være ute, eller om dere har behov for mat eller ekstra godbiter, holder vi åpent på alle våre klinikker i påsken:

  • Søndag 28. mars: Åpent på Sinsen og Lillestrøm
  • Mandag 29. mars: Alle klinikkene er åpne
  • Tirsdag 29. mars: Alle klinikkene er åpne
  • Onsdag 29. mars: Alle klinikkene er åpne
  • Skjærtorsdag 1. april: Akuttvakt-telefon på Sinsen (820 92 222) og Lillestrøm (820 92 002)
  • Langfredag 2. april: Akuttvakt-telefon på Sinsen (820 92 222) og Lillestrøm (820 92 002)
  • Påskeaften lørdag 3. april: Åpent på Sinsen og Eiker. Akuttvakt-telefon på Lillestrøm (820 92 002)
  • 1. påskedag 4. april: Akuttvakt-telefon på Sinsen (820 92 222) og Lillestrøm (820 92 002)
  • 2. påskedag 5. april: Akuttvakt-telefon på Sinsen (820 92 222) og Lillestrøm (820 92 002)

Skal du reise til et nytt sted kan det være det lurt å finne ut på forhånd hvilke klinikker i området som holder åpent i påsken, slik at du er forberedt hvis noe skulle skje.

God påske!