Det er viktig at du som eier tilpasser nyttårsaften etter hunden, og ikke omvendt.

Hunder og nyttårsaften er en dårlig kombinasjon. Med mye lys og høye lyder blir mange hunder både redde og nervøse. Noen ganger kan det faktisk gå så ille at hunden går helt i «lås», og det kan gå så langt at dyret rett og slett må dopes ned.

Andre hundeeiere har kanskje opplevd at hunden har stukket av i panikk, og at den ikke tør å komme hjem igjen. Dermed må det leteaksjoner til for å finne igjen hunden, og det som kunne vært en fin feiring av det nye året, blir en slitsom og panikkartet affære for både hund og eier.

Lurt å skjerme dyret

Heldigvis finnes det flere tiltak som kan gjøre nyttårsaften til en fin kveld for både to- og firbeinte. Det beste er å skjerme dyret for lydene og lyset som stråler opp på himmelen denne kvelden. Det beste er å ta med hunden på hytta, eller et annet sted som er langt fra folk dersom du har muligheten til det.

Hvis man skal være hjemme anbefaler vi å skjerme hunden så godt som mulig. Gode alternativer kan være å ha hunden i ei kjellerstue eller et annet rom uten vinduer.

Ikke sett hunden i kjellerstua uten selskap

Vi legger til at hvis man setter hunden på et «stille» rom, er det fortsatt nødvendig å være der sammen med dyret. Hvis man plasserer hunden på et rom, låser døra og så selv drar på fest, er ikke det noen god løsning.

Ha på en radio, eller sett på lav musikk. Oppfør deg ellers avslappet og som normalt rundt hunden.

Tiltak på forhånd

Veterinærene våre sier at det også kan være lurt å gjøre tiltak på forhånd, for at nyttårsaften skal bli så god som mulig.

  • En mulighet er å gå en lang tur med hunden. En sliten hund vil slappe bedre av.

Et annet tiltak, hvis man vet at hunden vil bli veldig stresset på nyttårsaften, er å starte med stressdempende produkter i forkant. Slike produkter kan kjøpes hos veterinær og man bør starte 2-4 uker før nyttårsaften.

Dersom slike tiltak ikke er nok kan hunden medisineres. Etter konsultasjon hos veterinær kan vi komme fram til en behandlingsplan for din hund.